בזמן האחרון זה מפתיע אותי כל פעם מחדש מתאמנת שלי ששאלה – "מנין יש לך את המוטיבציה לקום ב 4:30 בבוקר ועוד לבלות עד השעות הקטנות של הלילה?" או מתאמנת אחרת שבעלה אמר לה – "אין סיכוי שהוא כל היום עם האנרגיה הזאת- בטוח הוא ישן צהריים".
מי שמכיר אותי יודע שהפוסטים שאני כותב נכתבים מסיפוריי חיי ולכן היום ארחיב בנושא מוטיבציה ואתן 8 טיפים ליצירת מוטיבציה לאורך השנה. שלושה גורמי מוטיבציה יש לו לאדם- גורם פנימי, גורם חיצוני וגורם המוטיבציה העצמית. הגורם הפנימי הינו הרצון שלך להצליח. הגורם החיצוני מונע על ידי גירויים חיצוניים, למשל המחשבה על האנרגיה שתקבל כשתחצה את קו הסיום, או ההכרה שתקבל מהסביבה שלך כשתסיים את המירוץ. גורם המוטיבציה העצמית הינו מורכב יותר. מדובר ביכולת לעשות את מה שצריך לעשות, לא משנה כמה פיתויים או הסחות דעת יש ולא משנה כמה קשה נראה האימון. נודה על האמת, זאת אינה משימה קלה.
ברגע שאתה מכיר את התירוצים ואת שדי הנפש הפנימיים שלך – אלו שמקשים עליך לצאת לאימון כמו – "אין לי מספיק זמן", "אני אתחיל מחר", "אני לא יכול לעשות את זה", "מזג האוויר הוא בלתי אפשרי" – אתה יכול לזהות דרכים לעקוף אותם ולתחזק את ההתלהבות שלך לאורך כל השנה.
בכדי לעזור לך בדרכך אני מצרף לך שמונה טיפים שעובדים לשמירה על מוטיבציה לריצה:
1. שאלת ה"למה"?-
הצעד הראשון שמומלץ לעשות הוא לשאול את עצמך למה אתה רוצה לרוץ? מה חשוב לך ומה אתה מקווה להשיג מהריצה? רשום את התשובות לכל שלוש השאלות ושמור אותם במקום בולט שיהיו לך תמיד מול העיניים (אצלי זה "השומר מסך" של הסלולרי). חזור והבט מידי יום בדברים שכתבת בכל פעם שאתה מתחיל לשאול את עצמך- "מה הטעם?" . כמו כן וודא כי המטרות שכתבת עולות בקנה אחד עם הסיבות הראשוניות שלך להתחיל לרוץ.
2. הגדר לעצמך מטרות ברורות הכוללות תוכנית אימונים-
כשאנו מתאמנים לקראת מטרה ברורה, הדבר יוצר אצלנו מחוייבות ומוטיבציה להגשמתה. מומלץ להגדיר ולשלב בין מטרות לטווח קצר ולמטרות לטווח ארוך. אני מציע לך לשאול את עצמך: מה אתה רוצה להשיג? מה תרצה לשפר ומה אתה צריך לעשות כדי לגרום לזה לקרות? ואז צור תוכנית אימונים בהתאם. מעבר למטרות שגרתיות כגון -חצי מרתון או מרתון אני מציע לך גם לשקול דברים כמו השתתפות במירוץ לטובת מטרה נעלה או ארגון שהנך מחובר אליו, או אפילו לארגן בעצמך מירוץ מיוחד.
3. גרור חבר לריצה-
מאד קל להכנס לשגרה של ויתורים או ריצה בקצב אחיד ומסויים, כאשר אתה רץ לבד. ריצה עם חבר תסייע לך לרוץ מחוץ לאזור הנוחות הן מבחינת הקצב והמרחק. מעבר לכך שיחות נפש לאורך עשרות ק"מ עם חבר יעבירו את זמן הריצה ביתר קלות וגם יעוררו את העולמות הנפשיים שבך להפתח לדברים חדשים.
4. הכרז על מטרותיך וביצועיך לעולם-
התחייבות בפני הסביבה שלך למטרות גדולות יכולה להיות לעיתים המניע החזק ביותר לעמידה ביעדים. שתף במדיה החברתית על אימונים שהנך מתכוון לעשות ובסיומם על אופן הביצוע. פעולה זאת תייצר סביבך מאות של עוקבים שילוו אותך בדרך למטרות שלך. שיטה נוספת שאני מאד אוהב זה לחסוך עבור עמותה או סיבה גדולה 50 ש"ח עבור כל אימון שהפסדת.
5. הצטרף לקבוצת ריצה-
סביבה תומכת מהווה גורם משמעותי ביכולת לשמור על מוטיבציה באימונים. תפקיד הקבוצה אינו רק לחבק, אלא גם לתת לך דין וחשבון . קבוצה הופכת את הריצה למשהו כיפי יותר המייצר שותפים לדרך, שותפים להתייעצות בנושאים שונים ושותפים לקפה או הבירה שלאחר הריצה.
6. רוץ במקום חדש-
זה משעמם לרוץ יום אחר יום , שבוע אחר שבוע את אותו מסלול ואת אותו מרחק. גוון בסוגי האימונים, במיקום האימונים ובתוואי השטח. אחד הדברים שאני הכי אוהב זה לגלות מקומות קסומים מסביב לאזור מגוריי דרך הרגליים.
7. הצמד את המירוץ לשאיפות גדולות –
חשבת לשלב מטרת ריצה עם חלום לחופשה במקום אקזוטי? או אולי אתה מאד רוצה לקנות נעליים מסויימות לריצה או את הדבר החדש בתחום אוזניות המוזיקה? תגמל את מאמציך בחלומות שהנך רוצה להגשים. הענק לעצמך תגמול מלהיב עבור השקעתך וקבע לך למטרה לרוץ במיקום פסטורלי בו חלמת תמיד לבקר. זכור הריצה אמורה להיות כיף!
8. אין תירוצים, התכונן ערב קודם-
בין אם אתה מתכוון לרוץ בבוקר, בצהריים או אחרי העבודה, וודא תמיד שתיק האימונים שלך מוכן וזמין לפני שאתה הולך לישון. התארגנות זאת מקלה על מוכנותך , כל שצריך זה רק לקחת את התיק אתך ולשלב אימון ב"חלון " הראשון שמתפנה לך במהלך היום.
והכי חשוב- אל תשכחו להנות. רוצו בעוצמה!
Comments